Globe College Sky

Het Globe College is

Going Global

Je bent hier: Home » School » Wereldschool

Wereldschool

Het Globe College is een open school, waar iedereen welkom is. We hechten er veel waarde aan om onze leerlingen het maatschappelijke bewustzijn bij te brengen, om iets voor een ander over te hebben. Dit doen we door de leerlingen maatschappelijke stages te laten volgen en door in de lessen maatschappijleer goed burgerschap te bespreken.

‘Going Global’

Het Globe College vraagt ook aandacht voor de kinderen in de wereld die het minder goed hebben. Dit doen we door o.a. mee te doen aan het project Going Global van Edukans. Het hele jaar halen we op alle mogelijke manieren geld op voor een ontwikkelingsland. Elk jaar in februari gaat er een leerling-ambassadeur van onze school naar dat land en doet verslag. Het Globe College wil op deze manier betekenisvol zijn voor een land waar kinderen wonen die ook recht hebben op eten, onderdak en onderwijs.

‘Going Global’ uitgelegd in twee minuten:

Edukans is dé ontwikkelingsorganisatie voor onderwijs. Wereldwijd gaan 58 miljoen kinderen niet naar school. Onderwijs geeft kinderen vaardigheden waarmee ze aan een goede toekomst kunnen bouwen. Daarom werkt Edukans aan meer en beter onderwijs in ontwikkelingslanden. We doen dat samen met leraren, schoolmanagement en ouders.

  • Edukans LIVE!

    In dit overzicht zie je alle nieuwsberichten, weblog- berichten, projectupdates, evenementen en tweets van Edukans.

  • Steun EDUKANS

    Met uw steun geeft Edukans kansarme kinderen in ontwikkelingslanden de kans op een rechtvaardig en zelfstandig bestaan. Uw steun is onmisbaar!