Globe College Sky

Oog voor

Individu en talent

Je bent hier: Home » School » Oog voor individu en talent

Ontdekken en ontwikkelen

Ontdek jouw sterke kanten!

Iedereen beschikt over een talent of zelfs een aantal talenten. Wij vinden het belangrijk dat je de ruimte krijgt om jouw talent te ontdekken en te ontwikkelen. Hiervoor is maatwerk nodig want iedereen is anders. Juist in ‘het anders zijn’ liggen mooie kansen!

Wij sluiten aan bij jouw sterke kanten, maken je bewust van je eigen unieke talent(en) om deze verder te ontwikkelen. Hiervoor maken we ook gebruik van externe professionals. Zij verzorgen o.a. verschillende leuke workshops zoals fotografie, songwriting, percussie, dans, branding, DJ, schrijven en dichten, experimenteren, bijzondere sportlessen en nog veel meer.

Daarnaast kun je kiezen tussen verschillende keuze profieldelen:

  • Sport & Bewegen;

  • Podium;

  • Communicatie;

  • Voorkomen van Ongevallen & EHBO.

Keuzewerktijd (KWT)

Globetalent Workshops

Dit schooljaar zijn wij op het Globe College gestart met KeuzeWerkTijd (KWT). De KWT-uren zijn voor iedereen verplicht en gaan niet ten koste van de ‘gewone’ lessen. In de mentorlessen worden jullie begeleid bij het maken van een verantwoorde en goede keuze.

KWT is er in eerste instantie op gericht om jou een verbreding en/of verdieping van de reguliere lesstof aan te bieden. Wanneer je op zoek bent naar verdieping van de lesstof – maar ook wanneer je extra uitleg nodig hebt – kun je gebruikmaken van de KWT-uren.

Daarnaast kan je ook kiezen voor superleuke talentlessen (workshops) die te maken hebben met jouw hobby’s en interesses! Dat kan van alles zijn: van koken tot dansen en van muziek tot portrettekenen.

Het mooie van KWT is dat je een vrije keuze hebt, waardoor jij vanuit jezelf al gemotiveerd bent om iets te leren. Ook de afwisseling tussen de verplichte lesstof en de veelal praktische talentlessen, zorgt ervoor dat je met plezier naar school gaat. En dat komt het leerproces natuurlijk ten goede!

Bekijk enkele voorbeelden van de leuke workshops op www.globetalent.nl.

[flipbook-popup id=”sportklas_folder” class=”brisq-sportklasfolder “]

Globe College Sportklas Folder

[/flipbook-popup]

Sport en bewegen

Sportklas iets voor jou?

Lijkt jou het leuk om ook in een andere rol bezig te zijn met sport (bijv. les- en leidinggeven)? Dan bieden we de mogelijkheid om in het 1e en 2e leerjaar deel te nemen aan de sportklas!

Tijdens het schooljaar bieden we een breed scala aan sportieve activiteiten: zoals bijvoorbeeld skiën, squash, atletiek, zelfverdediging en klimmen.

Naast sporten en deelnemen aan toernooien, zullen alle leerlingen van de sportklas ook ingezet worden bij het opzetten van sportdagen op het Globe College.

Bekijk hiernaast de folder!

Sport en Bewegen als profieldeel

‘Sport en Bewegen’ is een keuze profieldeel voor sportieve talenten dat kan worden afgesloten met een examen en mee mag tellen voor het eindexamen!

Wanneer jij graag extra sport en het leuk vindt om te (leren) assisteren bij een sporttraining, kan je in het eindexamenprogramma kiezen voor het keuze profieldeel ‘Sport en Bewegen’. Heb je in de 1e en 2e klas de sportklas gevolgd, dan kan dit keuzedeel de kroon op je (sport) werk zijn. Belangrijk om te weten is dat je niet perse een topsporter hoeft te zijn!

Bij het eindexamen wordt o.a. kennis getest over de sportmogelijkheden in de regio en het voorkomen van blessures. In de praktijk ga je sportactiviteiten organiseren en uitvoeren voor een bepaalde doelgroep.

Podium als keuze profieldeel

Toneeltalenten gezocht!

Wanneer je graag meer wilt met expressievakken en daar ook talent voor hebt, is het mogelijk om het keuze profieldeel Podium te volgen. Dit keuzedeel is een goed vervolg op de drama lessen uit de klassen 1 en 2.

Podium is ook een keuzedeel dat met een examen wordt afgesloten en mee mag tellen voor het eindexamen. Je zult o.a. een grote voorstelling maken met alles wat daarbij hoort: toneel repetities, belichting, het verzorgen van de juiste kostuums en reclame. Een echt toneelexamen voor talenten!

Globe College Communicatie als Keuzeprofieldeel

Communicatie als keuze profieldeel

Overal wordt gecommuniceerd!

Wil jij van het correct communiceren een belangrijk onderdeel van je beroep maken? Kies dan voor het extra keuze profieldeel Communicatie.

Wanneer jij ervoor inzet om examen te doen in Communicatie, dan ga je o.a. leren:

  • hoe je motiverende gesprekken voert;
  • hoe je in correct Nederlands berichten schrijft voor een bepaalde doelgroep;
  • hoe je professioneel met eenvoudige conflictsituaties kunt omgaan.

Dit keuzedeel wordt met een examen afgesloten en mag meetellen voor het eindexamen.

Voorkomen van ongevallen en EHBO als keuze profieldeel

Waardevol en onderdeel van het examen

Je kunt ook kiezen voor het extra keuze profieldeel ‘Voorkomen van ongevallen’ en EHBO. Een onderdeel van dit profieldeel is het EHBO-examen dat voor jongeren geschikt is. Het wordt met een examen afgesloten en mag meetellen voor het eindexamen.

Hierdoor is het niet alleen een waardevolle aanvulling voor je wanneer je graag een EHBO-diploma wilt halen, maar het is ook een onderdeel van het VMBO examen.

Globe College EHBO als Keuzeprofieldeel