Globe College Sky

Een plek voor jou

Aanmelden

Je bent hier: Home » Ouders » Aanmelden

Het Globe College, een plek voor jou?

Je kunt naar het Globe College wanneer je een VMBO basis-, kader-, TL-advies of een TL/HAVO-advies hebt van de school waar je nu op zit. Hieronder kun je lezen hoe je je kunt aanmelden.

Aanmelden, hoe gaat dat?

 • Aanmelden groep 8

  Aanmelding regelt de basisschool

  Zit je nu in groep 8 van de basisschool en wil je volgend schooljaar naar het Globe College? De basisschool maakt de aanmelding samen met jou en je ouders dan in orde! De leerling wordt aangemeld d.m.v. Ondewijs Transparant.

  Het Globe College hanteert hierbij de POVO-procedure van het samenwerkingsverband van Utrecht. Zie Sterk VO – POVO-procedure .

 • Aanmelden zij-instroom

  Overstappen binnen of buiten Utrecht

  Wanneer je over wilt stappen van een VO school in Utrecht naar het Globe College of wanneer je niet op een school zit binnen het samenwerkingsverband van Utrecht – bijv. in het geval van een verhuizing – dienen jij en je ouders/verzorgers een registratieformulier in te vullen. Deze kun je op één van de volgende manieren aanleveren:

  • digitaal versturen naar info@globecollege.nl;
  • per post versturen naar onze administratie: Globe College | Bontekoelaan 1 | 3526 RA Utrecht.

  Na ontvangst van het registratieformulier nemen wij contact op met jou en je ouders/verzorgers. Ook vragen wij bij je huidige school informatie op. Het is daarom goed om ook je mentor van je huidige school in te lichten.

  Het registratie formulier kun je hier downloaden: Globe College Registratieformulier.

Minimaal aantal beschikbare plaatsen
schooljaar 21-22 / leerjaar 1

Toelichting

De Utrechtse schoolbesturen hebben met elkaar afgesproken om op een uniforme wijze te communiceren over het minimaal aantal beschikbare plaatsen per instroomniveau per school voor leerjaar 1. Wij doen ons best om alle leerlingen te plaatsen en gaan ervan uit dat we niet hoeven te loten.

Om die reden hebben wij hieronder een overzicht geplaatst van deze aantallen.

Overzicht schooljaar 20-21
Instroomniveau per klasAantal klassen totaalAantal leerlingen totaal
vmbo BBL
vmbo KBL
vmbo TL (mavo) / GL
havo TOPklas (mavo/havo)
max. 10max. 200