CREATIEF Art Music Stage 2020-2021 Veel plezier!

Slide GA TERUG INFO MUZIEK DRAMA KUNSTVAKKEN ONTDEK MEER! >>> GLOBE WEBSITE

Slide Wat moet je weten? ART, MUSIC & STAGE Hier ontdek je meer van onze creatieve kant. Het Globe College besteedt veel aandacht aan Culturele en Kunstzinnige Vorming. En dat is niet voor niks! Je ontwikkelt een heleboel vaardigheden die jou zowel nu als later goed van pas komen. Deze vaardigheden worden bovendien steeds belangrijker in onze maatschappij.

Creatieve vakken leren je niet alleen je zintuigen beter te gebruiken, maar ook om dingen van een heel andere kant te bekijken. Verder kunnen ze jou van alles leren over jezelf, de ander en je omgeving. Kortom, het zijn niet alleen leuke lessen, maar vooral ook heel waardevol! (Vaak zonder dat je het in de gaten hebt.)
HET BESTE VOOR JOUW TOEKOMST The place to be! Aanmelden OPEN DAG

MUZIEK IS DE MOEDERTAAL VAN HET HART @ Globe College

Slide Goed om te weten! Muziek Muziekmaken is belangrijk voor je ontwikkeling. Het verbetert bijvoorbeeld je sociale vaardigheden, het bevordert leerprestaties en kan concentratieproblemen verminderen. Ook is het goed voor je taalontwikkeling. Je leert om beter naar klanken en woorden te luisteren. Muziek en spraak worden in dezelfde hersengebieden verwerkt. Heel nuttig dus!

Muziek maakt deel uit van ons leven. Het overstijgt muren en grenzen. Muziek is namelijk een taal die iedereen begrijpt. Het kan mensen over de hele wereld met elkaar verbinden. Daarnaast kun je met je stem of instrument je gevoelens uiten.
Docenten Globe College maken muziek! Lekker muziek maken in het muzieklokaal! (Rechts: onze muziekdocent Mucho!) Op het Globe College hebben we een prachtig muzieklokaal, veel verschillende instrumenten en - 'last but not least' - een hele toffe muziekdocent! Daarnaast werken we samen met Vocal Statements. Je leert niet alleen van alles over muziek, maar we leren je ook muziek te maken en je stem te gebruiken. Muziek is gewoon super leuk!!

Hieronder kun je een online muziekles volgen. Om de video te starten, klik je op de afbeelding. 'Have fun!'
JE WORDT BLIJ VAN MUZIEK!
Muziekles van Mucho Onderwerp: filmmuziek - klik op de afbeelding Vocal Statement Tivoli Vredenburg Optreden Tivoli Vredenburg Met Vocal Statements Pianist van Yarmouk - Aeham Ahmad De pianist van Yarmouk Een heel bijzondere muziekles 'Lean On Me' videoclip 1e jaars leerlingen Globe College 'Lean on me' Creatieve Statement 1e jaars! Globe goes vocal! Samen zingen

MORE DRAMA PLEASE! Ontdek je podiumskills @ Globe College

Slide Leuk om te weten! Lekker bezig! Het vak drama is belangrijker dan je denkt! Wist je dat het je sociale vaardigheden en zelfvertrouwen vergroot? Omdat je veel samenwerkt heeft het ook een positieve invloed op de sfeer in een groep. Ook is het fijn om gewoon even lekker creatief bezig te zijn.

Verder leer je d.m.v. rollenspellen om te denken vanuit een ander en je op verschillende manieren te uiten. Naast een hoop plezier, leer je om meer begrip op te brengen voor andere mensen en meningen. En wat denk je van je houding en stemgebruik? Je leert om deze optimaal in te zetten. Handig!

Kortom, je ontwikkelt belangrijke vaardigheden die de rest van je leven van pas zullen komen. Hoe gaaf is dat!
DRAMA
drama Theatervoorstelling Eigen geschreven stuk Rollenspel Veel ruimte en licht Stemgebruik Jezelf presenteren

KUNST IS EEN AVONTUUR Voor de vrije geest @ Globe College

Slide Leuk om te weten! 'OUTSIDE THE BOX' Kunstvakken krijgen helaas nog al te vaak het etiket ‘niet belangrijk’ opgeplakt; onder het mom van: ‘Leuk hoor, maar wat heb je eraan?’ Veel mensen weten niet dat creatieve vakken JUIST heel belangrijke zijn voor je persoonlijke ontwikkeling.

Een greep uit de vele vaardigheden die je leert tijdens onze kunstlessen:

• Creatief en probleemoplossend te denken;
• Onderscheiden en interpreteren;
• Associëren;
• Goed kijken;
• Verbeelden en vormgeven;
• Ruimtelijk inzicht en fijne motoriek;
• Het kunnen leggen van (dwars)verbanden;
• ‘Outside the box’ denken.

Daarnaast kun je er op verschillende manieren veel plezier aan beleven en is het ontspannend.

Bekijk ook onze Art Gallery: Globe College • Beeldende Vorming
KUNSTVAKKEN
Eindexamenproject MAVO 4 Impressie kunstprojecten Divers All Colours are Beautiful Kunstopdrachten Divers

INFORMATIEAVOND

6 en 7 april @ Globe College