Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit event is voorbij.

Pinksteren

9 juni 2019 - 10 juni 2019

Betekenis van Pinksteren
Pinksteren heeft twee verschillende betekenissen: de betekenis in het jodendom en de betekenis in het christendom. Bij het jodendom staat vooral de afsluiting van de Pesach centraal. Het Christendom zegt met Pinksteren dat de Geest van Christus, zoals Hij had beloofd, te zullen zenden naar de gelovigen. Hierdoor waren de mensen tot dingen in staat die ze niet hadden verwacht van zichzelf.

Viering
Pinksteren wordt traditioneel gevierd met een speciale Pinksteren dienst. Tijdens deze speciale dienst wordt het Latijnse lied Veni Creator Spritus gezongen. In dit lied worden de gebeurtenissen van Pinksteren verteld.

Pinksteren wordt niet alleen traditioneel gevierd. Zo vinden er door het hele land door activiteiten plaats. Een van de populairste is Pinkpop. Vroeger heette dit festival Pop met Pinksteren. Ook werd er vroeger vaak Pinksterblom gevierd. Hierbij werd het mooiste ongehuwde meisje van het dorp gekozen en zij werd dan door mannen uit het dorp versierd. Deze vorm van viering zie je tegenwoordig nergens meer.

Zie https://www.kalender-365.nl/feestdagen/

Bewaren

Bewaren

Locatie

Globe College
Grebbeberglaan 7
Utrecht, 3527VX Nederland

Locatie

Globe College
Grebbeberglaan 7
Utrecht, 3527VX Nederland